Francuska przekąska z łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu, ale efektowna i pyszna przekąska z ciasta francuskiego

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie 275g: 1 opakowanie
    - serek tzatziki: 30 dekagramów
    - łosoś wędzony plastry: 15 dekagramów
    - jajko kurze: 1 sztuka
    - koperek świeży pęczek: 1 sztuka

Francuska przekąska z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krążki z ciasta 1. Niedużą szklanką wycinamy krążki z ciasta francuskiego, które smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • poduszeczki 2. Studzimy, a następnie przecinamy na pół, gdyż po upieczeniu otrzymamy dosyć wysokie poduszeczki. Na każdą połówkę ciasta nakładamy po łyżeczce tzatzików.
  • 3. Na środku kładziemy porcję pokrojonego w drobną kostkę wędzonego łososia. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy