Przekładaniec makowy.

0 (0 ocen)

Pyszne i pomysłowe.

Składniki:

  • Składniki:
    Ciasto:¾ szkl.mąki,1/2 szkl. cukru,2 jaja,1 łyżeczka proszkudo pieczenia,10 dag maku.
    Krem:Krem do ciasta karpatka,500ml mleka,kostka masła,200ml śmietany 30%,1 łyżeczka cukru pudru,śmietanę-fix,płatki migdałowe.

Przekładaniec makowy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Białka ubić z cukrem,dodać żółtka i mąkę z proszkiem oraz z umytym i osączonym makiem.Wylać ciasto na prostokątną formę wyłożoną pergaminem.Piec ok.35 minut e temp.170°C.Wystudzone ciasto przekroić napół,przełożyć kremem do ciasta karpatka.Śmietanę ubić ze śmietaną fix,posmarować wierzch ciasta i posypać uprażonymi migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy