Przysmak od Gaździny

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju górskie sery. Będąc ostatnio w Szczawnicy naszło mnie kupić i poeksperymentować w domu z jego smakiem:)

  • 10 min

Składniki:

  • 3 plastry (ok.1,5 cm) sera np. oscypek
    3 łyżki słonecznika łuskanego
    połówka banana
    kilka włoskich orzechów
    2 łyżki żurawiny (do mięs i serów w słoiczku)

Przysmak od gaździny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W każdym plastrze sera robimy nacięcie i wsypujemy po odrobinie słonecznika, zapiekamy z każdej strony na małym ogniu, na patelni bez tłuszczu- najlepiej teflonowej. Połówkę banana kładziemy na chwilkę obok i delikatnie podgrzewamy. Resztę słonecznika i orzechy prażymy na patelni po zdjęciu serka. Na banana nakładamy żurawinę, serki kładziemy obok posypując prażonymi bakaliami. Połączenie smaków rewelacyjne, choć przyznam, że zawsze takiego się bałam:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy