Przystawka melonowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Łączę smaki zapamiętane z dzieciństwa z nowo poznanymi. Staram się stworzyć różnorodne menu, które wszystkim przypadnie do gustu.

Składniki:

  • ● 3 melony w różnych kolorach
    ● garść liści mięty pieprzowej
    ● garść liści melisy
    ● 1 limonka
    ● cukier puder
    ● pieprz

Przystawka melonowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przystawka melonowa 1. Z melonów wybieramy pestki
    i specjalną ostrą łyżką wykrawamy
    niewielkie kulki. Liście
    mięty i melisy kroimy w paseczki.
    Wyciskamy sok z limonki.
  • 2. Melonowe kulki mieszamy
    z ziołami i sokiem, posypujemy
    cukrem pudrem i układamy
    w naczyniach, w których będą
    podawane. Wstawiamy na ok.
    2 godz. do lodówki. Przed
    podaniem posypujemy grubo
    zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy