Pstrąg nadziewany ryżem cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Nie ma nic cudowniejszego jak świeże pstrągi w mojej kuchni - wtedy mogę działać i rozpieszczać podniebienia mojej rodziny .

  • 10 min

Składniki:

  • pstrąg świeży 3 szt
    cytryna
    ryż jaśminowy 1 woreczek
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    masło 1 łyżka

Pstrąg nadziewany ryżem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pstrągi 1. Pstrąga myjemy osuszamy i solimy z każdej strony. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy solimy do smaku , dodajemy sok z cytryny i starta skórkę z połowy wyszorowanej cytryny. dodajemy masło i dobrze mieszamy .
  • 2. Taki farsz nakąłdamy do brzuszka pstrąga . Rybę pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 20 min. Podajemy z natka i cytryną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy