Puchar melonowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

Orzeźwiające połączenie owoców i mięty, wzmocnione przez wino Porto.

Składniki:

  • 1 melon galia
    ok 200g truskawek
    świeża mięta
    60ml wina Porto
    2 łyżki miodu

Puchar melonowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Melon przekroić na pół, usunąć pestki i za pomocą łyżki do wycinania małych kuleczek wydrążyć środek. Truskawki pokroić na ćwiartki, a listki mięty posiekać. Wszystko razem wymieszać i nałożyć do wydrążonych połówek melona. Wino połączyć z miodem i polać po sałatce. Napełnione połówki melona ustawiłam na odwróconych, pustych połówkach innego melona, ścinając im wierzchołki. Smacznego!

Porady

Sałatka najlepiej smakuje lekko schłodzona.

Komentarze

Podobne przepisy