Pudding chlebowy

0 (0 ocen)

Pyszny i delikatny w sam raz na śniadanko :)

Składniki:

  • 3 kromki chleba
    150 ml mleka
    1 jajko
    cukier waniliowy + kryształ
    łyżka dżemu ( u mnie z aronii)
    masło

Pudding chlebowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pudding 1. Kromki chleba kroimy w kostkę i przekładamy do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem. Kawałeczki masła i dżem ułożyć na chlebie.
    Mleko z cukrem waniliowym i jajkiem wymieszać i zalać chlebek. Docisnąć i zostawić na ok. 10 minut do wsiąknięcia masy mleczno-jajecznej. Po tym czasie posypujemy cukrem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 st. Pieczemy ok. 35 min.

Komentarze

Podobne przepisy