Zapiekany pudding chlebowy.

0 (0 ocen)

  • 35 min

Idealny na śniadanie lub słodką przekąskę.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 małe kromki chleba
    1 jajko
    1/3 szklanki mleka
    1 łyżeczka przyprawy korzennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    powidła śliwkowe
    1/2 pomarańczy
    odrobina masła do wysmarowania naczynia

Zapiekany pudding chlebowy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. aczynie smarujemy masłem. Kromki chleba kroimy na pół, każdą z połówek smarujemy powidłami i układamy w naczyniu na przemian: chleb i pokrojona w plastry pomarańcza.
  • 2. Jajko mieszamy z proszkiem, mlekiem i przyprawą korzenną; polewamy zawartość naczynia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez pół godziny.

Porady

Można użyć ulubionych owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy