Pulpeciki z oliwkami w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Na początku roku dostałam wspaniałą niespodziankę – prezent od firmy OCTIM. Ile było w im pyszności : musztardy , ketchup, ocet itd . I na pierwszy ogień powstały pulpeciki z oliwkami w środeczku.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki:

    600 g mięsa wołowo-wieprzowego

    1 płaska łyżki musztardy cebulowej firmy OCTIM

    1 płaska łyżka octu jabłkowego firmy OCTIM

    Przyprawy:

    sól, pieprz, słodka papryka mielona, czosnek granulowany

    jajko L

    kilka oliwek zielonych bez pestek

    300 g mini pieczarek

Pulpeciki z oliwkami w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Do mięsa dodaj jajko, przyprawy , ocet i musztardę . Całość wymieszaj .

    2. Bierz porcję mięsa do środka nakładaj po 2-3 oliwki. Formuj pulpeciki. Obtocz w mące

    3. W garnku rozgrzej łyżkę masła. Dodaj pieczarki i smaż ,aż nabiorą złotego koloru. Zalej wodą , gdy zacznie wrzeć dodaj pulpety i gotuj na małym ogniu około 20 minut. Dopraw do smaku , i zagęść mąką

Komentarze

Podobne przepisy