Róże z purre ziemniaczanego

0 (0 ocen)

dodatek do mięs lub dań bezmięsnych

Składniki:

  • ½ kg ugotowanych ziemniaków
    2 łyżki masła
    1 łyżka majonezu
    przyprawa do ziemniaków
    2 łyżki startego sera
    1 jajko
    1 łyżka mąki pszennej

Róże z purre ziemniaczanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • purre 1. Ugotować ziemniaki, odcedzić, przecisnąć przez praskę, do jeszcze ciepłych dodać masło, wymieszać, ostudzić. Do masy dodać majonez, jajko, mąkę, przyprawić, wyrobić na jednolitą masę. Za pomocą szprycy wyciskać różyczki na blachę wyłożoną pergaminem. Posypać żółtym serem. Zapiekać 25 min w 200 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy