Puszysta pianka malinowo-borówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Zmiksować żółtka z cukrem na puszystą pianę, na sam koniec dodać mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę (25 x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Cisto piec przez 30 min w temperaturze 180°C. W tym czasie galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody, odstawić do wystygnięcia. Śmietanę mocno schłodzoną ubić, dodać ostudzoną galaretkę. Na sam koniec wyłożyć owoce - maliny oraz borówki. Gotową masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Chłodzić przez 3 godziny w lodówce.
Porady
Dodatkowo ciasto można przybrać przygotowanym wcześniej musem malinowym oraz sezonowymi owocami.
Komentarze