Puszyste placuszki z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo delikatne, lekko słodkie z kwaskowatą nutką rabarbaru - wprost rozpływają się w ustach.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    340 g mąki
    200 g kefiru
    200 g jogurtu naturalnego
    2 jaja
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka sody
    szczypta soli

    PONADTO:

    300 g rabarbaru
    olej do smażenia
    cukier puder do oprószenia

Puszyste placuszki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć, odciąć końce.
  • 2. Łodygi rabarbaru pokroić w 0,5 cm kawałki.
  • 3. Składniki na ciasto zmiksować na gładką masę.
  • 4. Ciasto wymieszać z pokrojonym rabarbarem.
  • 5. Smażyć placki na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju.
  • 6. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
  • 7. Inspiracja : www.youtube.com

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy