Puszyste rogaliki z dżemem wiśniowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zaraz po upieczeniu puszyste, a jak ostygną kruche i pyszne rogaliki z dżemem

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 750g mąki
    - 375g margaryny
    - 3 jajka
    - 7 łyżek zimnego mleka
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 3 cukry waniliowe
    - szczypta soli
    - 75g drożdży
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego (można pominąć)

Puszyste rogaliki z dżemem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W mleku rozpuścić drożdże. Pozostałe składniki umieścić w misce. Dolać drożdże i zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie robić rogaliki. Górę posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 15min w 200°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy