Pyszna pasta pomidorowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

W wolnych chwilach uczę się gotować i przyznaję, że sprawia mi to coraz większą przyjemność.Zaczynam jednak od bardzo prostych przepisów.

Składniki:

  • ● 2 średnie pomidory
    ● 2 jajka
    ● mała cebula
    ● kilka pióre kszczypiorku
    ● 1/2 łyżeczki octu10-proc.
    ● 1,5 łyżki majonezu
    ● słodka mielona papryka
    ● sól
    ● pieprz

Pyszna pasta pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pyszna pasta pomidorowa 1. Pomidory nacinamy na
    krzyż, polewamy wrzątkiem,
    a następnie wkładamy na
    chwilę do zimnej wody. Zdejmujemy skórkę. Przekrawamy
    na pół, wydrążamy gniazda
    nasienne, a miąższ kroimy
    w małą kostkę. Odkładamy,aby ociekły z soku, a następnie
    osuszamy.
    aby ociekły z soku, a następnie
    osuszamy.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy, obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Cebulę obieramy,
    drobno kroimy i skrapiamy
    octem. Szczypiorek myjemy,
    osuszamy i siekamy.
  • 3. Pomidory mieszamy z jajkiem,
    szczypiorkiem i cebulą.
    Następnie dodajemy majonez
    i mieszamy. Doprawiamy do
    smaku słodką papryką, solą
    oraz pieprzem. Ponownie
    mieszamy.

Porady

● Pasta będzie bardziej kolorowa i aromatyczna, gdy dodamy do niej żółte pomidory i posiekaną natkę pietruszki lub koperek.

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy