Pyszna pasta z wątróbek

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pasta z wątróbek drobiowych z nutą kory cynamonu.Delikatna i pyszna.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka drobiowa: 500 gramów
    - masło (klarowane): 5 łyżek
    - cebula (duża lub dwie mniejsze): 1 sztuka
    - mascarpone: 4 łyżki
    - sól: 2 szczypty
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - pieprz (kolorowy,świeżo mielony): 0.5 łyżeczki

Pyszna pasta z wątróbek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno posiekać,zeszklić na maśle.
  • pasta z wątróbek 2. Wątróbkę wrzucić do wrzątku,gotować 25 minut.Wyjąć z wody,zmiksować w blenderze.
  • pasta z kurzych wątróbek 3. Do wątróbki dodać cebulę (wraz z tłuszczem,na którym się smażyła) i serek mascarpone, zmiksować na gładką pastę.Doprawić solą,pieprzem i cynamonem,ponownie zmiksować.
  • 4. Podawać z winogronami,które idealnie pasują do pasty.Można nią nadziewać babeczki z kruchego ciasta,smarować nią kanapki,tartinki,podawać ze świeżo upieczonym chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy