PYSZNA SURÓWKA NA CZERWONO

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna, chrupiąca surówka, samo zdrowie. Z powodzeniem można ją zabrać w pojemniczku do pracy.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    1czerwona cebula
    1 puszka czerwonej fasolki
    1 jabłko Champion
    5-6 ogórków korniszonów
    2 łyżki smietany gęstej 22%
    1-2 łyżki majonezu
    sól i pieprz kolorowy do smaku

Pyszna surówka na czerwono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw obrać korniszony i pokroić w kosteczkę, wrzucić na sitko, aby obciekły z nadmiaru soku.
    Opłukać i osączyć czerwoną fasolkę.
    Paprykę po oczyszczeniu pokroić w kostkę.
    Jabłko obrać, odrzucić gniazda nasienne i też pokroić w kostkę.
    Cebulę posiekać.
    Połączyć wszystkie składniki .
    Dodać smietanę z majonezem i doprawić solą i pieprzem.
    Schłodzić.

Porady

Zawsze zaczynam od krojenia ogórków, wtedy dodane do nich posiekane jabłka, nie ściemnieją nam w surówce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy