Pyszne babeczki z Bóg wie czym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne dla niezapowiedzianych gości, szybko znikają z talerza!

  • 30 min

Składniki:

  • Gotowe spody do babeczek (20 sztuk)
    Duży budyń na 3/4 l mleka (Delecta)
    400 ml mleka
    Cukier
    Dżem wiśniowy
    Owoce
    Kilka listków mięty do dekoracji

Pyszne babeczki z bóg wie czym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do babeczek nadkładam po pół łyżeczki dżemu.
    Budyń z cukrem gotuję w 400 ml mleka.
    Nakładam lekko wysudzony budyń na dżem w babeczkach
    Układam owoce
    Dekoruję miętą.

Porady

Latem warto wykorzystać owoce sezonowe- truskawki, maliny, jagody. Zimą można dodać do babeczek kiwi, mandarynki lub inne ulubione owoce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy