Pyszne panierowane roladki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne i ciekawe roladki, szybkie i łatwe w przygotowaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 8 plasterków szynki konserwowej
    8 plasterków boczku
    8 plasterków żółtego sera
    2 ogórki kiszone lub konserwowe
    papryka czerwona
    jajko
    tarta bułka
    sól
    olej do smażenia

Pyszne panierowane roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warstwy 1. Układamy roladki: szynka, zółty ser, boczek, słupek z ogórka i słupek z papryki.
  • Przygotowane do panierowania 2. Zwijamy roladkę, w razie potrzeby spinamy wykałaczką ( usuwamy ją przed panierowaniem).
  • I gotowe 3. Roladki maczamy w posolonym jajku i bułce. Smażymy z obu stron na oleju i podajemy gorące.

Porady

Jeśli ktoś lubi to można żółty ser posmarować przecierem pomidorowym i dalej jak w przepisie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy