Pyszne udka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mięso należy kroić dopiero, gdy wystygnie.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 4 duże udka
    ● 1/2 puszki groszku
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● 2 ogórki kiszone
    ● 40 dag pieczarek
    ● cebula
    ● 2 jajka
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz, papryka
    ● 1/2 szkl. bułki tartej

Pyszne udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek usuwamy kości,
    tak aby nie uszkodzić skóry.
    Oprószamy solą.
  • 2. Farsz: paprykę, ogórki
    i pieczarki kroimy w małą
    kostkę. Cebulę i czosnek
    siekamy. Mielone mięso
    mieszamy z jajkami, bułką,
    cebulą i czosnkiem. Doprawiamy.
    Dodajemy warzywa
    i pieczarki. Mieszamy.
  • 3. Nadziewamy udka i osobno
    zawijamy w folię aluminiową.
    Pieczemy 1,5 godziny
    w 180 °C (15 minut przed
    końcem odwijamy z folii).

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy