Racuchy dyniowe z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne racuchy w pięknym kolorze. Polecam przepis.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 1 i 1/3 szk,
    jajko 1 szt,
    cukier 3 łyżki,
    drożdże 20 g,
    mleko 1 szk,
    puree z dyni 4 łyżki,
    budyń waniliowy 1 op,
    jabłko duże 1szt,
    cukier puder do posypania,
    olej do smażenia,

Racuchy dyniowe z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać łyżeczkę cukru oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut. Do miski przełożyć mąkę, wsypać budyń, resztę cukru, dodać jajko, puree i wlać mleko oraz zaczyn z drożdży. Całość dokładnie zmiksować i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko i wymieszać. Smażyć na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy