Racuchy z cukinii

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -30 g mąki pszennej
    -1 jajko
    -2 łyżki mleka
    -1 cukinia
    -oliwa z oliwek
    -sól i pieprz

Racuchy z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy ze szczyptą soli, a następnie z roztrzepanym jajkiem. Stopniowo wlewamy mleko, ciągle mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach i dorzucamy do ciasta. Doprawiamy pieprzem. Mieszamy. Nakładamy po łyżce na rozgrzany tłuszcz. Smażymy placuszki z jednej i drugiej strony po 2 minuty. Podajemy z sosem pomidorowym i tzatziki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy