Racuchy z jagodami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Upieczone z jagód zebranych w pobliskim lesie. Pyszne, sycące i uwielbiane przez dzieciaki.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 szklanka mąki
    2 duże jajka
    150 ml ciepłego mleka
    30 g drożdży
    5 łyżeczek cukru
    1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
    3/4 szklanki jagód
    1 łyżka oleju
    cukier puder (do posypania)

Racuchy z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski. Do ciepłego mleka dodać drożdże, łyżeczkę cukru i mąki i odstawić do podrośnięcia. Do mąki dodać jajka, cukier, cukier z wanilią i podrośnięte drożdże. Dokładnie wymieszać. Wsypać jagody i wymieszać delikatnie. Na patelni rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na rumiano w obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy