Racuszki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna kolacja.Przepis z którego korzystam od lat a moja rodzinka bardzo je lubi.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 czubate szklanki mąki
    2 szklanki kwaśnego mleka(może być zwykłe)
    2 jajka
    2 łyzeczki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju
    szczypta soli
    cukier puder
    dżem

Racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie racuchów 1. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.Ciasto kłaść łyżką i smażyć z obu stron.Pierwsze usmażyć na odrobinie oleju a pozostałe na suchej patelni.(Można smażyć wszystkie na oleju,ale wtedy są bardziej tłuste i ciężkie).Gotowe posypać cukrem pudrem albo posmarować dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy