Racuszki sucharkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne racuszki twarogowe. Zamiast mąki dodałam zmielone sucharki. Racuszki wyszły pyszne i szybko zniknęły z talerzy.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g twarogu chudego
    2 jajka
    2 łyżki cukru pudru+do posypania
    3 sucharki
    olej do smażenia

Racuszki sucharkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sucharki mielimy na proszek. Do miseczki przekładamy twaróg, dokładamy do niego jajka i rozdrabniamy razem. Następnie dosypujemy cukier puder oraz sproszkowane sucharki i mieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe racuszki (z obu stron na złoty kolor) na małym gazie. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy