Radicchio z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 mała puszka pędów bambusa
    1 jajko
    3 korniszony
    2 papryki marynowane
    3 łyżki majonezu
    Sól i pieprz
    1/2 cebuli czerwonej

Radicchio z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka i pędy bambusa osączyć.
    Korniszony ,paprykę ,cebulę i jajko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z majonezem.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Sałatę (cykorię) wymoczyć w wodzie by pozbyć się goryczki ,odwirować i ułożyć na półmisku.
    Na każdy liść wyporcjować sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy