Ratatouille

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla wielbicieli warzyw

Składniki:

  • 1 czerwona papryka

    1 zielona papryka

    2 cukinie

    1 bakłażan

    3 ząbki czosnku

    3 pomidory

    5 łyżek oliwy z oliwek

    1 łyżka tymiantu

    1 łyżka ziół prowansalskich

    1 łyżka domowej vegety

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    świeżo mielona papryczka chili

Ratatouille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć , usunąć pestki i pokroić w kostkę .

    Cukinię i bakłażana umyć i pokroić w ćwierć plastry .

    Czosnek posiekać , a pomidory sparzyć i pokroić w ósemki .

    W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek .

    Przesmażyć paprykę , kilka minut później dodać paprykę i bakłażana .

    Smażyć 10 minut , po tym czasie dodać czosnek i pomidory , smażyć kolejne 25 minut .

    Doprawić tymiankiem , ziołami prowansalskimi , vegetą , solą himalajską , zielonym pieprzem i papryczką chili , wymieszać .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy