Ratatuj

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kocham francję, a tym bardziej jej kuchnię.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 papryki ( różne kolory )
    3 cebule
    1 cukinia ( duża )
    1 bakłażan
    50 dag pomidorów
    1-2 liście laurowe
    2 ząbki czosnku
    gałązka świeżego tymianku lub szczypta suszonego
    szczypta szafranu
    sól i pieprz

Ratatuj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju, aż będzie szklista. Przekładam do garnka.
  • 2. Cukinię i baklażana kroję w kostkę i podsmażam. Przekładam do garnka.
  • 3. Paprykę także kroję w kostkę i podsmażam. Dodaje do pozostałych składników. Z pomidorami postępuję podobnie.
  • 4. Wszystko w garnku doprawiam i duszę około 15 minut, aby maki się połączyły.

Porady

Jest orzeźwiające w porze letniej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy