Zostało makaronu z obiadu, trochę wędlinki, ogórki na dnie słoika, trochę kukurydzy, łodyżki z pietruszki...w krótką chwilę przygotujesz szybką sałatkę
15 min
Składniki:
300 g makaronu PENNE ( może być dowolny jaki macie )
100 g wędliny
2 małe ogórki kiszone
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
sól, pieprz
3 łyżki majonezu
łodyżki z pietruszki
Resztkowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotowany al'dente. Wędlina pokrojona w kostkę. Ogórek pokrojony w kostkę. Kukurydza odsączona z zalewy.
2.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonezu i przyprawy. Dokładnie mieszamy a wierz posypujemy posiekanymi łodyżkami z pietruszki - nadadzą fajną chrupkość.
Komentarze