RESZTKOWA SAŁATKA

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zostało makaronu z obiadu, trochę wędlinki, ogórki na dnie słoika, trochę kukurydzy, łodyżki z pietruszki...w krótką chwilę przygotujesz szybką sałatkę

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g makaronu PENNE ( może być dowolny jaki macie )
    100 g wędliny
    2 małe ogórki kiszone
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    sól, pieprz
    3 łyżki majonezu
    łodyżki z pietruszki

Resztkowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe do przyprawienia 1. Makaron ugotowany al'dente. Wędlina pokrojona w kostkę. Ogórek pokrojony w kostkę. Kukurydza odsączona z zalewy.
  • dokładnie mieszamy 2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonezu i przyprawy. Dokładnie mieszamy a wierz posypujemy posiekanymi łodyżkami z pietruszki - nadadzą fajną chrupkość.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy