Łatwy sposób na wykorzystanie resztek makaronu, który mamy z poprzedniego dnia.
Składniki:
- 100-200g makaronu ( u mnie nitki)
- 50 g zielonego pesto
- kilka pomidorków koktajlowych
- pół dużej czerwonej papryki
- odrobina oleju
- łosoś w zalewie pomidorowej
- sól, pieprz, przeciśnięty do smaku
- odrobina kaparów
Resztkowa sałatka z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Olej podgrzewamy na patelni. Paprykę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na oliwę i chwilę podsmażamy. Dorzucamy do niej makaron i chwilę podgrzewamy. Dodajemy pesto i pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe. Znów chwilę podsmażamy co chwilę delikatnie mieszając, Na sam koniec dodajemy rybkę i mieszamy. Na talerzu już, każdą porcję ozdabiamy kaparami.
Porady
Kapary nie są konieczne - służą jedynie podkreśleniu smaku potrawy.
Komentarze