Risotto dla jaroszy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -szklanka ryżu
    -duży por
    -paczka mrożonych warzyw na zupę
    -2 surowe lub konserwowe strąki papryki
    -2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    -natka
    -sól
    -papryka w proszku

Risotto dla jaroszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukany ryż zalać 3 szklankami gorącej, osolonej wody i gotować około 15 min. Następnie dodać warzywa, pokrojony por i paprykę. Wymieszać, gotować razem jeszcze 5 min, a pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Oprawić solą i ostrą papryką. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy