Smalec dla jaroszy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem na emeryturze. Kolekcjonuję przepisy, uzbierałam już kilka segregatorów, i często je wypróbowuję. Kiedyś zrobiłam ten oryginalny smalec. Mojej rodzinie bardzo zasmakował.

Składniki:

  • ● op. sałatkowego sera tofu
    ● średnia cebula
    ● kwaśne jabłko
    ● sól, pieprz
    ● majeranek
    ● tłuszcz do smażenia

Smalec dla jaroszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, drobno
    kroimy i szklimy na rozgrzanym
    tłuszczu. Jabłko obieramy,
    usuwamy gniazdo nasienne
    i ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Dodajemy
    do cebuli, chwilę dusimy.
  • 2. Wkładamy ser, dokładnie
    mieszamy i jeszcze chwilę
    dusimy. Doprawiamy do smaku
    majerankiem, pieprzem
    i solą. Studzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy