Jestem na emeryturze. Kolekcjonuję przepisy, uzbierałam już kilka segregatorów, i często je wypróbowuję. Kiedyś zrobiłam ten oryginalny smalec. Mojej rodzinie bardzo zasmakował.
Składniki:
● op. sałatkowego sera tofu
● średnia cebula
● kwaśne jabłko
● sól, pieprz
● majeranek
● tłuszcz do smażenia
Smalec dla jaroszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy, drobno
kroimy i szklimy na rozgrzanym
tłuszczu. Jabłko obieramy,
usuwamy gniazdo nasienne
i ścieramy na tarce
o dużych oczkach. Dodajemy
do cebuli, chwilę dusimy.
2.Wkładamy ser, dokładnie
mieszamy i jeszcze chwilę
dusimy. Doprawiamy do smaku
majerankiem, pieprzem
i solą. Studzimy.
Komentarze