risotto grzybowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

smak ryżu wzbogacony o leśne grzybki

  • 50 min

Składniki:

  • ryż do risotto1 szklanka
    pierś z kurczaka 1/2 sztuki
    grzyby leśne 1 garść
    tymianek kilka gałązek
    sól do smaku
    Bulion grzybowy
    cebula biała 1 szt
    masło 2 łyżki

Risotto grzybowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pierś kroimy w drobną kostkę i podsmażamy, dodajemy połowę grzybów ,do podsmażeniu solimy ,w garnku rozpuszczam masło dodaję pokrojoną cebulę ,solę i duszę na wolnym ogniu, ,następnie dodaję po małej porcji ryż ,resztę grzybów ,i wlewam po łyżce wazowej bulionu ,postępuję tak aż cały ryż znajdzie się w garnku,na koniec dodaję kurczaka z grzybami, ,doprawiam solą i pieprzem,wrzucam kilka listów świeżego tymianku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy