Risotto waniliowo-kokosowe

0 (0 ocen)

Pyszne i pożywne "śniadanko"

Składniki:

  • - szklanka ryżu arborio
    - 1 łyżka masła
    - 250 ml malibu
    - 800ml mleka
    - pół szklanki cukru pudru
    - 1 łyżka pasty waniliowej lub ziarenka z jednej laski wanilii

Risotto waniliowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż podsmażamy na stopionym maśle dopóty się nie zeszkli. Dolewamy 100-200ml mleka i czekamy aż ryż wchłonie mleko. Od czasu do czasu mieszamy , żeby nic się nie przypaliło. Kiedy ryż wchłonie mleko dolewamy następną porcję. Analogicznie powtarzamy aż do zakończenia mleka. Mniej więcej w połowie gotowania zamiast mleka dolewamy malibu. Płyny dolewamy aż do całkowitej miękkości ryżu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy