risotto z dynią i szałwią

0 (0 ocen)

  • 30 min

To kolejny prosty przepis z wykorzystaniem sezonowych produktów. Dynia z szałwią w tym risotto jest baaaardzo kremowa. Polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • - dynia hokkaido 05, kg pokrojona w kostkę
    - ryż arborio 1 szklanka
    - cebula
    - bulion
    - parmezan lub inny twardy ser starty
    - masło, sól, pieprz
    - kilka listków szałwi

Risotto z dynią i szałwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na maśle zeszklić cebulkę i pokrojoną dynię wraz z listkami szałwi. Gdy dynia lekko zmięknie dodajemy ryż. Po ok 2 minutach zaczynamy podlewanie risotto porcjami bulionu. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, starym serem i dodatkową łyżką masła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy