Rogaliki są tak pyszne, że po prostu rozpływają się w ustach. Świadczy o tym fakt, że nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia upieczonych rogalików, bo zanim sięgnęłam po aparat, to już były zjedzone przez domowników.
Składniki:
25 dag masła
25 dag sera białego twarogowego
25 dag mąki pszennej
sól
proszek do pieczenia
Rogaliki z żurawiną leśną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło, ser biały twarogowy, mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę.
2.Włożyć ciasto do lodówki i schłodzić przez około 30 minut.
3.Rozwałkować ciasto na stolnicy, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć domowy dżem z żurawiny leśnej.
4.Zawinąć i ukształtować rogaliki, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 - 20 minut do zrumienienia. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!
Komentarze