Rogaliki z żurawiną leśną

0 (0 ocen)

Rogaliki są tak pyszne, że po prostu rozpływają się w ustach. Świadczy o tym fakt, że nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia upieczonych rogalików, bo zanim sięgnęłam po aparat, to już były zjedzone przez domowników.

Składniki:

  • 25 dag masła
    25 dag sera białego twarogowego
    25 dag mąki pszennej
    sól
    proszek do pieczenia

Rogaliki z żurawiną leśną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0x0vaw5 1. Masło, ser biały twarogowy, mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę.
  • image-1it7k37 2. Włożyć ciasto do lodówki i schłodzić przez około 30 minut.
  • image-18phsub 3. Rozwałkować ciasto na stolnicy, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć domowy dżem z żurawiny leśnej.
  • image-13evoqd 4. Zawinąć i ukształtować rogaliki, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 - 20 minut do zrumienienia. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy