Rolada Marzeny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ta rolada jest przepyszna ma bardzo ciekawy serowy smak. Aż ślinka cieknie. Sama ją wymyśliłam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    6 całych jaj
    1/2 małego słoika majonezu
    30 dag żółtego sera
    Nadzienie:
    3 pojedyncze piersi
    3/4 kg pieczarek
    Sos:
    1/2 słoiczka majonezu
    6 łyżek ketchupu łagodnego
    2 ząbki czosnku
    pieprz
    musztarda,

Rolada marzeny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Zmiksować jajka, dodać majonez i starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Można dodać bazylię, tymianek, oregano - według gustu. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylac ciasto. Piec 20-25 minut w temp. 180 stopni C.

    Nadzienie:
    Pieczarki obgotować, po wystygnięciu pokroić i podsmażyć na 1 łyżce masła. Piersi rozbić, posolić i popierzyć.
    Układamy w takiej kolejności: ciasto, piersi, pieczarki.
    Zwijamy, jak roladę i zawijamy w papier ( jak cukierek ). Pieczemy w temp. 180 stopni C. przez 40-45 minut.

    Sos:
    Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Porady

Roladę można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy