Rolada rzymska.

0 (0 ocen)

  • Średni

Jest smaczna na ciepło jak i na zimno.

  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone wieprzowo -drobiowe: 80 dekagramów
    - sól,pieprz,majeranek: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
    - kaszka manna: 0.5 szklanki
    - cebula: 1 sztuka
    - natka pietruszki posiekana (garść): 1 sztuka
    - ugotowane jajka: 3 sztuki

Rolada rzymska. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, jajko, kaszkę , przyprawy oraz posiekaną cebulę wyrobić. Rozłożyć na papier .Uformować prostokąt. Ugotowane jajka i natkę posiekać . Rozłożyć na mięsie. Zawinąć pomagając sobie papierem. Włożyć razem z papierem do keksówki. Górę posypać majerankiem i przykryć papierem . Piec około 30 min w temp. 180 st.
  • 2.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rzymska rolada z fetą