Rolada śmietanowa bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty maczać krótko w zimnej kawie i ułożyć na folii spożywczej w kształt prostokąta. Posypać obficie kakao. Śmietanę ubić na sztywną pianę , pod koniec ubijania dodać cukier puder i mascarpone. Śmietanę rozprowadzić równomiernie na biszkoptach i zawinąć ściśle do środka formując roladę.Przełożyć do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Na drugi dzień roladę wyjąć i odwinąć z folii. Żelatynę zalać wrzątkiem i odstawić do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno pod sam koniec dodać cukier puder i ostudzoną żelatynę. Masę przełożyć do worka cukierniczego i na wierzchu wycisnąć dekoracyjne kleksy. Odstawić do lodówki aby masa stężała a przed samym podaniem wierzch posypać kakao.
Komentarze