Rolada z miesa mielonego nadziewana

0 (0 ocen)

Smakuje zarowno na goraco jak i na zimno.

Składniki:

  • 800 gr miesa mielonego
    2 jajka
    bulka tarta
    100 gr sera zoltego
    150 gr szynki
    300 gr szpinaku(moze byc mrozony)
    sol,pieprz

Rolada z miesa mielonego nadziewana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso mielone wymieszac z jajkami sola i pieprzem,(jezeli po dodaniu jajek mieso jest zbyt plynne nalezy dodac bulke tarta az do uzyskania wlasciwej konsystencji).Gotowe mieso wykladamy na papier do pieczenia i formujemy z niego prostokat grubosci 2cmm,nakladamy na niego plastry szynki,na to szpinak wczesniej ugotowany) i na koncu plastry sera.Zwijamy mieso w rolade pomagajac sobie papierem na ktorym formowalismy mieso.Tak otrzymana rolade wkladamy do foremki keksowki i pieczemy 40' w 180°Po upieczeniu kroimy w krazki dowolnej wielkosci.

Porady

Rolade mozna zawinac w papier do pieczenia,wtedy mieso nie wysuszy sie podczas pieczenia. Ser pokroic w grubsze plastry,zbyt cienkie roztopia sie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy