Roladki Agatki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne roladki z warzywami, które mogę znaleźć się na każdym stole podczas uroczystości są smaczne i soczyste.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Cebula
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ brokuł
    • 3 plastry sera żółtego
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz

Roladki agatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
    2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie
    3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    4. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki
    5. Pod koniec prużenia łączymy z ugotowanym brokułem
    6. Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plasterka sera żółtego i po łyżce farszu z warzyw
  • roladki 2. 7. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej
    8. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju
  • roaldki 3. 9. Roladki gotowe
    10. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy