Roladki Filimonki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Roladki, które każdemu zasmakują, idealne na obiad jak również różne uroczystości.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 filety z kurczaka
    • Brokuł
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • Papryka czerwona
    • Ser mozzarella starty
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Bułka do panierki
    • 2 jajka

Roladki filimonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Doprawiamy pieprzem i solą.
  • farsz 2. Robimy farsz: Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy, przekładamy do miseczki. Paprykę drobno kroimy. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i dodajemy do jajek. Wszystkie składniki mieszając łączymy z serem.
  • farsz 3. Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki.
  • roladki 4. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej.
  • roladki 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 6. Danie gotowe. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy