Roladki Beatki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Roladki ze schabu z aromatycznym grzybami oraz serem mozzarellą.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • Cebula
    • 100 g boczniaków
    • Mozzarella
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Sól
    • Pieprz

Roladki beatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
    Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem
  • farsz 2. Na każdy kawałek mięsa układamy po paseczku mozzarelli i po łyżce farszu z grzybów
  • roladki 3. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony
  • roladki 4. Roladki gotowe
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy