Roladki pompejki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2.Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy pokrojone i oczyszczone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. Przekładamy do grzybów.
3.Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pieczarkami.
4.Farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy w roladki.
5.Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, delikatnie odciskamy sok.
6.Jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy widelcem.
7.Mąkę wsypujemy do osobnego naczynia.
8.Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i obtaczamy w startych ziemniakach.
9.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
Komentarze