Roladki drobiowe w towarzystwie sera i szpinaku z nutką chili

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mięsko z piersi kurczaka , duużo ciągnącego sera , zieloniutki świeży szpinak i cieniutki paseczek zerwanej prosto z krzaczka papryczki chili. Smaki lata są nie do pobicia!

  • 30 min

Składniki:

  • Na 2 roladki:
    1 mała pierś kurczaka
    2 duże plastry sera ( by zakrywały prawie całą powierzchnię piersi)
    garść szpinaku
    2 cienie paseczki świeżej papryczki chili
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    sól , pieprz , czosnek garanulowany

Roladki drobiowe w towarzystwie sera i szpinaku z nutką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś 1. Pierś pekrawamy na pół wzdłuż , lekko rozbijamy , oprószamy solą i pieprzem.
  • piersi z farszem 2. Na każdy kawałek kładziemy plaster sera , parę listków szpinaku i paseczek chili.
  • roladki z piersi 3. Zwijamy roladki , panierujemy w jajku roztrzepanym z czosnkiem i bułce tartej .

Porady

Ja podałam roladki z pikantnymi ziemniaczkami. Możemy je podać także ze zwykłymi ziemniakami z wody i sałatką, lub ryżem z pieczarkami i curry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy