Pyszne roladki na niedzielny obiad na paprykową nutkę,smacznie i pikantnie;)
3 min
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1/2 sztuki papryki czerwonej
6 plasterków sera radamer
3 ogórki konserwowe
pęczek natki pietruszki
płatki chili
sól morska do smaku
pieprz czarny do smaku
2 jajka
mąka pszenna do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej roślinny do smazenia
Roladki drobiowe z nutką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kurczaka myjemy dzielimy na 6 porcji,wkładamy każdy płat do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso oprószamy solą pieprzem i płatkami chili.. Odstawiamy.Paprykę i ogórki kroimy na paseczki,umytą i osuszon natkę pietruszki drobniutko siekamy nożem. Na każdy płat mięsa kladziemy po plasterku sera radamer,następnie po paseczku ogórka i papryki sypiemy natką pietruszki i zawijamy w rulony.
2.Panierujemy w mące pszennej,rozkłóconym jajku i w bułeczce tartej.Kładziemy roladki na rozgrzany olej i smażymy na patelni z obu stron na rumiano aż będą miękkie.Podawać z ziemniakami i i ulubioną surówką.
Komentarze