Roladki drobiowe z nutką chili

0 (0 ocen)

  • 3 min

Pyszne roladki na niedzielny obiad na paprykową nutkę,smacznie i pikantnie;)

  • 3 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1/2 sztuki papryki czerwonej
    6 plasterków sera radamer
    3 ogórki konserwowe
    pęczek natki pietruszki
    płatki chili
    sól morska do smaku
    pieprz czarny do smaku
    2 jajka
    mąka pszenna do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    olej roślinny do smazenia

Roladki drobiowe z nutką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadzienie 1. Pierś kurczaka myjemy dzielimy na 6 porcji,wkładamy każdy płat do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso oprószamy solą pieprzem i płatkami chili.. Odstawiamy.Paprykę i ogórki kroimy na paseczki,umytą i osuszon natkę pietruszki drobniutko siekamy nożem. Na każdy płat mięsa kladziemy po plasterku sera radamer,następnie po paseczku ogórka i papryki sypiemy natką pietruszki i zawijamy w rulony.
  • Panierujemy 2. Panierujemy w mące pszennej,rozkłóconym jajku i w bułeczce tartej.Kładziemy roladki na rozgrzany olej i smażymy na patelni z obu stron na rumiano aż będą miękkie.Podawać z ziemniakami i i ulubioną surówką.

Komentarze

Podobne przepisy