Roladki drobiowe ze śliwką i suszonym pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, oczyszczamy z chrząstek i błonek. Każdy filet kroimy wzdłuż na dwa cienkie płaty - w ten sposób otrzymamy 6 płatów.
Każdy płat delikatnie rozbijamy tłuczkiem uważając, aby się nie rozpadły. Mięso z dwóch stron oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie fileta rozkładamy po plasterku żółtego sera, pomidorku i śliwce. Zwijamy roladki. Roladki z wierzchu posypujemy majerankiem i papryką w proszku. Obtaczamy roladki dokładnie w mące i obsmażamy krótko ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu każdej roladki kładziemy plasterek masła. Naczynie przykrywamy folią spożywczą. Zapiekamy w piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 170 C.
Komentarze