Roladki drobiowo-wieprzowo-wołowe z brokułem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mięsne szaleństwo połączone z brokułem

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    1/4 brokułu
    2 ząbki czosnku
    100 g żółtego sera
    250 g mięsa wieprzowego (karkówka)
    250 g wołowiny
    jajko
    przyprawa do kurczaka
    bułka tarta
    maggi

Roladki drobiowo-wieprzowo-wołowe z brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka (od strony farszu) ,zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki.
    Brokuł dzielimy na różyczki ,gotujemy kilkanaście minut (tak by był miękki). Razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ubijamy widelcem na papkę.
    Mięso wieprzowe i wołowe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnkiem i dokładnie wyrabiamy z jajkiem ,bułką tartą oraz przyprawą maggi.
    Ser ścieramy na dużych oczkach.
    Na filety wykładamy masę z brokułu ,ser i zawijamy roladki.
    Mięso dzielimy na 4 części ,cienko rozwałkowujemy i owijamy mięso drobiowe z brokułem. Całość zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy