Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Roladki indycze
0
(0 ocen)
60 min
Kinia1984
Rarytasik dla tych co liczą kalorie
60 min
Składniki:
4 sznycle z indyka
1/2 op. świeżego szpinaku
1/2 op. serka fety
250 ml bulionu warzywnego, przyprawa uniwersalna do dań pikantnych
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Roladki indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Szpinak opłukać, oddzielić ogonki i podgrzać na 1 łyżce oliwy z oliwek do miękkości ( około 10 min)
2.
Dodać fete, wymieszać
3.
Mięso rozbić
4.
Nałożyć farsz na mięso i zawinąć roladki.
5.
Mięso przyprawić przyprawa uniwersalna i podsmażyć je z obu stron (zaczynając od strony zamykającej roladkę)
6.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem
Piec około 35 min w tem 200C
Komentarze
Podobne przepisy
4.5
(179 ocen)
4.5
(179 ocen)
Wykwintne roladki indycze
benka
Przepyszne roladki z piersi indyczej z owocową nutą
40 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Nadziewane roladki indycze
Iwona75
Roladki nadziewane żurawiną, suszoną śliwką i serami, duszone w cebulowo-estragonowym sosie, dzięki czemu są delikatne i soczyste.
3 godz.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Indycze Roladki Gotowane
evita0007
Smaczne,delikatne a przede wszystkim dietetyczne :-)
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Roladki indycze z pieczarkami
benka
Polecam
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Roladki indycze z suszoną żurawiną
KatarzynaJ
Są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealne na niedzielny obiad.
2 godz.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Roladki indycze w sosie śmietanowo-żurawinowym
anjaa
Kombinacje z roladami to moja specjalność. Uwielbiam je pod każdą postacią. Zwłaszcza te z mięsa drobiowego, bogatego w białko. Najprościej i zarazem bardzo szybko robi się właśnie roladki z mięs drobiowych. Polecam szczególnie z fileta indyczego, przepisem dzielę się poniżej.
40 min
Komentarze