Roladki łososiowe z serem i czosnkiem otulone migdałami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciekawa kompozycja dwóch skrajnych smaków przełamana lekką słodyczą migdałów

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
    200 g sera żółtego
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżki majonezu
    pęczek szczypioru
    75 g płatków migdałowych

Roladki łososiowe z serem i czosnkiem otulone migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz : ser żółty zetrzeć na najdrobniejszej tarce.
    Do sera wycisnąć 2-3 ząbki czosnku. Dodać majonez. Połączyć mieszając ze sobą składniki.
  • 2. Łososia rozdzielić w taki sposób, aby można było utworzyć z niego roladki. Nadziać wcześniej przygotowanym farszem i zawijać.
  • 3. Ozdobić kokardkami ze szczypiorku, które nadają roladkom ciekawego wyglądu i kolorystyki.Całość ułożyć na talerzu lub półmisku posypując płatkami migdałów .

Porady

Smak roladek będzie delikatniejszy gdy zastąpimy czosnek koperkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy