ROLADKI MAŁGORZATKI

0 (0 ocen)

  • 20 min

IDEALNE DANIE NA NIEDZIELNY OBIAD

  • 20 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    8 plastrów sera żółtego np. Edamski
    1 papryka czerwona
    4 plastry szynki wiejskiej lub jakiejś innej
    2 jajka
    bułka tarta
    pieprz, przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia

Roladki małgorzatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schaby rozbijamy cienko tuczkiem. Nacieramy pieprzem i przyprawa uniwersalna. Następnie układamy warstwami: ser, szynka, papryka pokrojona w paski i znów ser. Wszystko zwijamy i spinamy szpikulcem lub klamrą. Obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu przez ok 8 min. podduszamy.

Porady

Danie świetnie smakuje z młodymi ziemniakami i korniszonem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy